Over mezelf

OLYMPUS DIGITAL CAMERANa het afronden van mijn studie planologie (1994) en vervolgens te hebben gewerkt in verschillende functies, besloot ik mij meer op het welzijn van het individu te willen richten. Omdat de relatie tussen lichaam en geest mij altijd heeft gefascineerd koos ik voor de 4-jarige Beroepsopleiding Iokai Shiatsu. Naast shiatsu in theorie en praktijk maakte westerse medische basiskennis deel uit van de opleiding. Sinds 2004 ben ik werkzaam in mijn eigen shiatsupraktijk, eerst in Amsterdam en vanaf juni 2022 in Venhuizen, West-Friesland.

Momenteel dragen frequente intervisie met collega’s en nascholingen met uiteenlopende thema’s bij aan verdere verdieping. Onderwerpen die hierbij de revue passeerden zijn onder meer: nek-, schouder- en rugklachten, insomnia, spijsvertering en de overgang. Daarnaast hou ik mijn westerse medische basiskennis en EHBO up-to-date.

Tevens heb ik de opleidingen tot stresscounselor en gekwalificeerd yogadocent afgerond. Met name yoga heeft voor mij een belangrijke toegevoegde waarde in zowel mijn persoonlijke leven als tijdens mijn werk met cliënten. Ook bij yoga is er de fysieke component, maar is het lichaam vooral een instrument om contact te maken met een diepere laag in onszelf. Het sluit aan bij mijn intentie om in mijn praktijk een sfeer te creëren waarin mensen zich veilig voelen en ontspannen. Dit om ruimte te bieden aan gevoelens van stabiliteit, innerlijke rust en (lichaams)bewustzijn, welke in mijn ogen belangrijk zijn bij het streven naar gezondheid in al haar facetten.

Naast mijn werk als therapeut ben ik langdurig als docent Traditionele Chinese Geneeskunde en meridiaanmassage verbonden geweest aan een opleiding voor Integrale Lichaamsmassage. Ook verzorg ik yogalessen en geef ik al jarenlang regelmatig shiatsu stoelmassage bij bedrijven en instellingen.